De care chimicale din cosmetice sa te feresti

Ponturi pentru femei

O femeie foloseste zilnic in medie 12 produse  continand 168 de  ingrediente.Multe chimicale cosmetice sunt realizate ca sa patrunda in straturile  interioare ale pielii, ceea ce si fac.Prin urmare, unele ingrediente obisnuite intra in corpul oamenilor. Printre acestea: plastice industriale numite ftalati ; parabeni, care sunt conservanti; compusi cu parfum persistent precum  musk xylene. 

Sunt  cauzatoare de afectiuni biologice  cantitatile  intrate in corpul nostru? Doar  mai multe cercetari pot sa raspunda. Cateva studii au legat feminizarea  bebelusilor baieti de o chimicala parfumata frecventa numita  dietil ftalat.

                                                

Produse anti-aging 

                                                  Este preferabil sa evitati: 

1.Alpha si beta hdroxi acizi ( acid lactic  si  acid glicolic )
Studiile au aratat ca afectiunile pielii  cauzate de razele  UV sunt de doua ori mai frecvente  in cazul utilizatorilor de produse cu  alpha  hdroxi acid. Aplicarea regulata de produse de protectie solara este cea mai buna cale pentru a evita deteriorarea pielii datorata soarelui.

Vopsea de par 2.Reduceti utilizarea vopselelor permanente si  inchise la culoare .Pot contine ingrediente  din  gudron de cărbune, inclusiv aminofenol, diaminobenzen si fenilendiamină cauzatoare  de cancer. 
Albitori ai pielii

3.Evitati albitori de piele cu hidrochinonă. Această substanță chimică de albire a pielii poate provoca o boală de piele numita ocronoza, cu leziuni albastre-negre "desfigurante și ireversibile" pe pielea expusa.

4.Albitori  de import ilegali ai  pielii  pot conține mercur, care poate otrăvi adulți și copii și este deosebit de toxic în timpul sarcinii.  Fiti atenti  la albitorii de import , nu cumparati produse fara etichete cu ingrediente clare și întotdeauna evita produsele cu "mercur", "calomel", "mercurio" sau "clorură de mercurio".

Produse de intindere a parului

5.Multe tratamente de  întindere a parului folosesc ingrediente daunatoare  sau toxice si clameaza  proprietati  de protectie inselatoare.  Vă  recomandăm să evitați întinderea  chimica a părului .

6.Dacă alegeți să utilizați produse de intindere a parului,  evitati tratamentele cu  cheratină.

The Environmental Working Group , 1436 U St. NW Suite 100 ,Washington, DC 20009