Mentine-ti sanatatea cu produse bio

Cu siguranta ca produsele bio sunt preferate de orice consumator care isi permite sa dea ceva mai multi bani pentru a se asigura ca organismul sau primeste cele mai bune nutrimente si o ingrijire naturala. In ce priveste alimentatia, de multe ori suntem nemultumiti de produsele pe care le gasim pe piata. Multe produse sunt tratate cu diversi hormoni sau au in compozitie conservanti, coloranti si alte ingrediente care nu fac bine organismului. Spre deosebire de acestea, produsele bio sunt produse care au in compozitie elemente naturale. In obtinerea proudselor agricole bio, vorbim de bio cand ne referim la utilizarea ingrasamantului natural, fara stropirea cu diverse substante chimice. Acestea sunt mai putin eficiente decat cele chimice care se folosesc  in industrie, dar sunt in mod evident mai sanatoase.

 Si nu numai in alimentatie vorbim de produse bio. Acestea se generealizeaza pentru intregul spectru al vietii umane, incepand cu legume bio, bogate in aminoacizi esentiali foarte necesari organismului, si continuand cu produse cosmetice pentru toate utilizarile. Astfel, gama produselor bio presupune atat mentinerea un echilibru in viata de zi cu vi, adica un stil de viata sanatos, dar si respectul fata de natura care ne inconjoara si de care depindem. In conditiile in care viata devine tot mai toxica, tot mai nociva, e necesara o mai mare grija fata de ceea ce consumam, pentru a evita probleme si pentru a ne ajuta sa ne mentinem in forma pana la adanci batraneti.  Piata romaneasca a produselor bio s-a diversificat in mod deosebit in ultimii ani, aratand un interes crescut al romanilor pentru utilizarea de produse naturale in toate aspectele vietii cotidiene. Astfel, au aparut numeroase magazine care comercializeaza produse bio, produse ce se adreseaza atat alimentatiei sanatoase cat si diverselor probleme de sanatate. Desi femeile, in general, sunt cele mai atrase de aceste produse, e bine de stiut ca ele se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor, incepand de la cele mai mici varste. Spre exemplu, cu asemenea produse bio poti trata acele cosuri bebelusi care le apar uneori celor mici in primele luni de viata, desi inainte de a le folosi este nevoie de avizul medicului. Se pot folosi uleiuri naturale pentru combaterea acelor cosuri bebe – atentie, doar cu recomandarea medicului -  iar tot in aceste magazine poti gasi si alte produse pentru copii, de la mancaruri sanatoase la uleiuri bio  sau ceaiuri de fructe, produse apicole etc.

 Produsele bio pot fi folosite nu doar in alimentatie si ci in ingrijire corpului si in cosmetica. Pe internet vei gasi o multime de magazine online cosmetice bio care iti pot oferi produse naturiste. Totul este sa nu te lasi dus de “moda bio”, si sa intelegi ca exista produse foarte bune si produse de o calitate mai joasa, desi sunt comercializate sub titulatura produse naturlae. Vei recunoaste produsele naturale dupa pretul ceva mai ridicat decat al produselor de pe rafturile magazinelor obisnuite. In orice caz, un produs bio de o calitate buna trebuie sa aiba in componenta sa mai multe principii active, precum argila, zincul, acidul hialuronic si alte vitamine dar si anumite plante sau legume, acestea insumand in jur de 35% dintr-un p[rodus. Restul este asigurat de excipienti si aditivi care ajuta la absorbtia acestor principii de catre piele si parfumeaza si infrumuseteaza produsul. O data ce vei testa un produs realizat cu ingrediente naturale vei simti ca sunt mult mai potrivite nevoilor tale reale, pentru ca principiile active conlucreaza cu organismul pentru a realiza starea optima de sanatate si prospetime.