Topul alimentelor dupa capacitatea antioxidanta si culoarea lor

Cei mai buni antioxidanti sunt in alimentele de culoare inchisa

Capacitatea antioxidanta a alimentelor este exprimata in unitati ORAC   ( Capacitatea de Absorbtie a Radicalilor de Oxigen ) , care au fost dezvoltate de National Institute on Aging din cadrul  National Institutes of Health (NIH) , SUA.

 

Tabelul de mai jos listeaza diverse fructe, legume,seminte,bauturi si condimente in functie de scorul ORAC; in acelasi timp se prezinta si culoarea asociata  acestora ( rosu,portocaliu,galben,verde, albastru-violet si alb ).

Trebuie precizat ca mediiile  valorilor ORAC ale alimentelor pe culori sunt  :   ROSU ...  10342 , PORTOCALIU  ... 1092 , GALBEN ... 4980 ,VERDE ...  3230 ,ALBASTRU-VIOLET ... 18913, ALB ...  3009  . 

Acestea sugereaza ca cele mai eficace alimente sunt  cele albastru-violet si  rosii care se poate spune ca sunt de  3-6 ori mai antioxidante decat cele de alte culori. Cu alte cuvinte ...mancati alimentele de culoare inchisa : negru,violet,albastru sau rosu intens .

                                           

  
  


  

Newsletter

 
Vrei să fii informat prin email despre reduceri, promoții și noutăți?





  


  
  

  

Mărturiile clienților

 

Acest suc din Aronia mi se pare deosebit de puternic... Gustul, culoarea, consistenta ma duc cu gandul la ceva natural si viguros, aproape...

Daniel Dume, București

Vezi mai multe marturii